Alzheimer Café maandagavond 17 juni

Medewerkers van de WMO of CIZ op bezoek

Op het moment dat er zorg thuis nodig is kunnen er veel vragen zijn. Wie regelt deze zorg en wat zijn de mogelijkheden nu de zorg steeds minder betaalbaar wordt? Waar moet ik aankloppen en wat moet ik zelf betalen?

Op maandagavond 17 juni spreken wij met medewerkers van de WMO en het CIZ.  De WMO regelt ondersteuning vanuit de gemeente. Het CIZ is verantwoordelijk voor de Wet Langdurige Zorg.
Er wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden rondom zorg thuis maar ook over zorg als een verhuizing naar het verpleeghuis in zicht komt. Hoe te leven met dementie en hoe wordt dit ervaren door degene met dementie. Hoe verandert de relatie? Hoe blijf je met elkaar in gesprek?

Casemanager Annette Wilson is deze avond de gespreksleidster en staat u met raad en daad bij.

  • Locatie: Salios, locatie Haaswijk – Haaswijkweg Oost 69A, 3319 GB Dordrecht
  • Tijd: 19.30-21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur
  • De toegang is gratis, wel wordt voor de consumptie na de pauze een klein bedrag gevraagd
  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met de receptie van voormalige het Parkhuis: tel: 078-6220000

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Voor informatie, voorlichting, lezingen in de regio: ga naar de website drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

  • Wilt u vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89 – miltbeth@hetnet.nl
  • Voor vragen over dementie belt u 7 dagen per week tussen 9:00 en 23:00 uur de Alzheimertelefoon: 0800-5088 of kijk op www.alzheimer-nederland.nl of www.dementie.nl
  • Is de collectant niet bij u aan de deur geweest? U kunt altijd doneren op  NL13INGB 000 000 2502 of in het Alzheimer Café de collectebus bijvullen. Bedankt!
  • Word VRIEND via www.samendementievriendelijk.nl , en volg de minicursus online zodat zoveel mogelijk mensen weten van dementie!